پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
تصاویری که در زیر میبینید مربوط به زندگی مجلل بن علی دیکتاتور سابق تونس است که در موج بیداری اسلامی از کاخ رویایی که برای خود ساخته بود بیرون انداخته شد و به نا کجا آباد تاریخ پیوست.
کاخ و داراییهای او که از اسباب بازیهای گران قیمت گرفته تا جدیدترین و گرانترین ماشینهای دنیا امروز تبدیل به موزه و فروشگاهی شده تا مردم ببینند که دیکتاتورها با تمام جلال و شکوهشان جایی برای ماندن نخواهند داشت.
یک فروند زیردریایی آمریکا با یک کشتی ناشناس در خلیجفارس برخورد کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتدپرس، نیروی دریایی آمریکا از آسیب دیدن پریسکوپ (دستگاه دیده بانی) یکی از زیردریاییهای خود در خلیج فارس در برخورد با یک قایق ناشناس خبر داد. نیروی دریایی آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد که هیچ یک از خدمه و نیروهای آمریکایی در این برخورد که اواخر روز پنج شنبه رخ داده آسیب ندیده است. زیردریایی «یو اس اس جکسون ویل» برای بررسی آسیبهای احتمالی به سطح آب آمده است اما خسارت وارد باعث توقف آن نشده است. براساس این گزارش، یکی از دو پریسکوپ زیردریایی جکسون ویل که معمولا در خاورمیانه تردد میکند آسیب دیده است.
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
مرو قدیم که سالها پیش میزبان قدوم پربرکت حضرت امام رضا(ع) در دوران ولایت عهدی ایشان بود، اکنون با دیوارههایی بجا مانده از آن زمان به محلی برای تجلی ارادت مردم منطقه به خاندان اهل بیت تبدیل شده است.
فرهنگ نیوز :در مرو، مرو یکی از چهار شهر قدیمی خراسان بزرگ است که به همراه شهرهای نیشابور، بلخ و هرات، قدمتی بسیار کهن داشته اما به نسبت دیگر شهرهای ذکر شده، ناشناخته باقیمانده است. از اینرو در این گزارش سعی خواهد شد خوانندگان محترم با این شهر تاریخی که زمانی میزبان قدوم پربرکت حضرت رضا (ع) بوده است، بیشتر آشنا شوند.
مرو، تاریخی بسیار کهن داشته و با قدمت ۲ هزار ساله در تاریخ تمدن بشری جایگاهی والا و باشکوه را دارا است.
این شهر که حوادث بسیاری را به خود دیده و پشت سر گذاشته، نهتنها از نظر سیاسی، بلکه از نظر فرهنگی و اقتصادی نیز برای حکومتها حائز اهمیت بوده است.
از نظر اقتصادی این شهر بر سر راه جاده ابریشم بوده و از نظر فرهنگی نیز در دوره اسلام، دارای کتابخانههایی بوده است که مورد استفاده دانشمندانی قرار میگرفت که از نقاط مختلف بدان شهر روی میآوردند.
شهر مرو بهواسطه نزدیکی به «خوارزم» و «ماوراء النهر» از یکطرف و اتصال آن به سرخس و نیشابور از طرف دیگر از نظر نظامی و تجاری و تا زمان مأمون نیز همیشه دارالملک خراسان بوده است.
مرو که اکنون سالهاست نام آن از صفحات جغرافیایی خراسان خارج شده است در طول مدت تاریخ، شاهد وقایع و حوادثی تاریخی و ماندگاری بوده به همین جهت شاید بیمورد نباشد شرحی از بقایای تاریخی باقی مانده و همچنین موقعیت شهر مرو در اینجا ذکر و از این شهر فراموش شده یادی کنیم.
مجموعه تاریخی فرهنگی مرو قدیم با وسعتی بیش از ۲ هزار هکتار در حومه شهر «بایرامعلی» در ۲۰ کیلومتری شهر کنونی مرو جدید و حدود ۴۵۰ کیلومتری جنوب شرقی عشقآباد پایتخت کشور ترکمنستان واقع شده و آثار تمدنی دورانهای مختلف تاریخی و باستانی از شش قرن پیش از میلاد و همچنین دوران اسلامی را در خود جای داده که به عبارت دیگر آن را به مروارید شرق آسیا تبدیل کرده است.
در این میانه، شهر مرو کهن در زیر یک تپه باستانی بسیار وسیع و گسترده همچنان آرام گرفته است. مرو قدیم در حقیقت همین تپه باستانی و اطراف آن بوده که از بزرگترین مناطق باستانی در آسیای مرکزی، ایران و آسیای صغیر میباشد.
این منطقه بکر و دست نخورده همچنین نشانههایی از بناها، مکانها و آرامگاههایی را دارد که سابقه آن به «دارای اول» در قرن چهارم پیش از میلاد مسیح باز میگردد.
همچنین کتیبههایی در موزه تاریخی شهر مرو موجود است که اخباری پیرامون وقایع دولت هخامنشی در آن آمده که قدیمیترین آن «مارگوش» نامگذاری شده است.
این در حالی است که براساس کاوشهای باستان شناسان که طی چند سال اخیر انجام شده است، آثار جدیدی کشف شده که برخی از آنها تاریخ هزار ساله تمدن ابن منطقه را تأیید میکند.
همچنین مرو قدیم از دوره هخامنشیان تا دوره استیلای مغول یکی از مراکز مهم صنعتی، تجاری و کشاورزی به حساب میآمد و در مسیر کاروانهایی قرار داشت که ایران را به آسیای مرکزی و چین پیوند زده است و همچنین که راه تجاری چین به اروپا هم همین مسیر بود.
مرو قرون وسطی نیز بزرگترین مرکز صنعتی بوده است به طوری که پس از حفاریهای باستان شناسان طی سالهای اخیر، کارخانههای ریختهگری، مس، کوزهگری و خرمن کوبی آرد در آن پیدا شده است و وجود نشانههایی از محله نجاران و آهنگران هر گردشگری را به تفکر وا میدارد.
همچنان که وجود سکههایی قدیمی کشف شده رشد تجارت و گسترش بازرگانی را در مرو قرون وسطی نشان میدهد.
در اواخر قرن یازدهم میلادی، مرو پایتخت سلجوقیان شد و در این زمان بود که شاعر بزرگ شرق، «عمرخیام» تحقیقات نجومی خود را در رصدخانه بزرگ آن دنبال کرد همان طور که چندی پیش از وی «ابوعلی سینا» در مرو طبابت میکرد.
همچنان که در یکی از پارکهای شهر، نمادی از آرامگاه خیام ایجاد شده است که میتواند یادآورحضور خیام در مرو قدیم باشد.
در قرن دوازدهم نیز مرو به اوج رشد و پیشرفت رسید بهطوری که در آن زمان در شهر ۱۰ کتابخانه بزرگ وجود داشت اما در زمان حمله مغول، این شهر را کاملا به ویرانه تبدیل کرد.
بهطورکلی مرو مجموعهای از چندین شهر و سایت باستانی است که در دورههای مختلف به قدرت رسیده و نابود شدهاند که از جمله مهمترین این آثار و سایتهای باستانی عبارتند از، ارگ قلعه (قرن ۶ پیش از میلاد)، گبر قلعه (۱۰۰۰ سال پیش از میلاد) قزقلعه بزرگ (قرن ۶ میلادی)، قز قلعه کوچک (قرن ۷ میلادی)، سلطان قلعه (قرن ۱۰ تا ۱۳ میلادی)، عبدالله خان قلعه (قرن ۱۵ میلادی)، بایرامعلی قلعه (قرن ۱۸ میلادی) و ویرانههایی از معابد مسیحی و صومعههای بودایی در «گرکالا»، که همگی نشان دهنده حیات و وجود تمدن در این شهر طی دورههای مختلف هستند.
همچنین در اطراف محوطه تاریخی مرو، آثاری از شهرها و آبادیهایی دیده میشود که بعنوان اولین سکونتگاههای بشر در این منطقه شناخته شدهاند که از جمله این مناطق عبارتند از سکونتگاه باستانی جانعلی (قرن ۱و ۲ میلادی)، تلختان و دندانقان، در قرن ۱۲ میلادی، کوشک (قرن ۹ تا ۱۳ میلادی) میباشد.
از مرو باستان امروزه بناها و ویرانههایی مربوط به دورههای مختلف باقیمانده که نشانهی تداوم و تحول تمدن در این منطقه است.
اهمیت این منطقه تنها به واسطه سابقه تاریخی درخشان و ماندگاری ابنیه بجا مانده از آن زمان نیست، بلکه سابقه اسلامی این شهر کهن نیز برای مسلمانان همواره مورد توجه خاص قرار داشته است.
مرو از شهرهای قدیمی خراسان قدیم بود که در سال ۲۲ هجری قمری توسط «احنف بن قیس» فتح شد، مرو در دوره خلفای اموی به دلیل اسلام ستیزی و سیاستهای نژاد پرستانه به پایگاهی علیه امویان تبدیل شد و قیام بنی عباس از مرو آغاز شد تا اینکه با روی کار آمدن مأمون مرکز خلافت عباسی به مرور منتقل شد.
از زمان ورود حضرت رضا علیه السلام یعنی در سال ۲۰۱ ق تا زمان شهادت ایشان در سال ۲۰۳ ق، حوادث گوناگونی در پیرامون امام روی داد که مناظرها، گفتوگوهای امام و مامون، و همچنین ماجرای ولایت عهدی در طی این مدت بر اهمیت منطقه مرو در زمان حاضر به لحاظ جایگاهی که حضرت رضا علیه السلام در ۲ سال آخر عمر پربرکتشان داشتهاند، دارا است.
اما متأسفانه به علت کوتاهیهایی که مسئولین فرهنگی کشور ترکمنستان در نگهداری شایسته از آثار بجامانده از آن دوران سرنوشت ساز و تاریخی داشته است، اکنون تنها دیوارههایی خرابه از آن ایام تنها به یادگار مانده است و دیگر نشانی از عظمت کاخ مامون و خانه ساده و محقر حضرت رضا چیز دیگری باقی نمانده است.
این درحالی است که طی چند سال اخیر و به علت پیگیریهای مستمر رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در احیا قدمگاه مبارک حضرت رضا در مرو قدیم و ثبت این منطقه تاریخی در آثار یونسکو این منطقه رونق خاصی به لحاظ وجود حضور زائرین و مردم محلی به خود گرفته است.
لازم به یادآوری است که این منطقه تاریخی با این وجود همواره مورد توجه سیل عظیمی از مردم منطقه خصوصا ساکنین نواحی همجوار بوده بهطوری که مردم محل با آداب و رسوم خاص خود و با ارادتی که همواره نسبت به اهل بیت دارند از نقاط دور و نزدیک کشور ترکمنستان به زیارت و بازدید از محل زندگی حضرت رضا و دیگر اماکن تاریخی بجامانده از آن دوران تاریخی آمده و زیارت این منطقه را همسنگ زیارت آرامگاه حضرت رضا در مشهد میدانند.
این در حالی است که در گفتوگویی کوتاه با زائرینی که بعضا صدها کیلومتر را برای زیارت دیوارههای بجامانده از زمان حضور حضرت رضا (ع) طی کردهاند، این نتیجه به دست میآید که ترکمنها در سخنان خود از امام رضا به عنوان یک دانشمند بزرگ تعبیر میکنند.نگاه آنان به امام علیه السلام نگاهی عینی است و مایلند از این امام بزرگوار و رفتار ایشان الگو بگیرند.
در این راستا مردی که خود را «رشید» معرفی میکند، با دادن نام «امام طلایی» به امام رضا (ع) اظهار داشت، این محل یک مکان بسیار مقدس است و من در این محل خودم را در مقابل مرقد مطهر امام رضا(ع) در مشهد مقدس و زائر مقبره آن حضرت احساس میکنم زیرا من چند بار به ایران سفر کرده و از اهمیت و ارج و قرب آرامگاه آن حضرت و احترام مسلمانان جهان و زائران آن محل به این امام بزرگوار آگاهم.
این زائر ترکمن که از فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری از منطقه «یولوتان» استان مرو برای زیارت به اماکن تاریخی و اسلامی مرو قدیم به همراه خانواده خود آمده است در پاسخ به سؤال چگونگی اطلاع شما از این مکان اظهار داشت، سال گذشته ایرانیان به این محل آمده و مراسم باشکوهی در گرامیداشت سالروز تولد آن حضرت برگزار کردند که و از آن زمان نیز این محل برای ما ارزنده شد و جایگاه معنوی بالاتری یافت.
این در حالی است که قدمگاه حضرت امام رضا (ع) در مرو قدیم اینک با همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران جان تازهای بهخود گرفته است و به صورت خودجوش در حال احیا است و با توجه به فقدان سادهترین امکانات برای زائران این مکان مقدس، احداث یک مرکز فرهنگی، عبادتگاهی با امکانات برای زائران و نیز تشکیل موزه امام رضا(ع) و شخصیتهای بزرگ اسلام که در این منطقه وفات کردهاند و در این محل مدفون گشتهاند، یک امر ضروری است که باید دولتمردان جمهوری ترکمنستان و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه با مشارکت خود این محل را طبق شأن و عظمت آن حضرت سر و سامان دهند.
همچنین انجام عملیات کاوشگری باستانشناسی بیشتر در محل قدمگاه حضرت امام رضا(ع) در محوطه کاخ مامون الرشید در مرو قدیم از دیگر پیشنهادی است که میتواند یک کار مهم و مشترک علما، دانشمندان و باستانشناسان ایرانی و ترکمنی باشد و یقین داریم که براثر کاوشهای باستانی جدید رازهای نهفته زیادی این سرزمین مقدس کشف خواهد شد و مردم میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد نحوه زندگی و خلاقیت حضرت امام رضا(ع) در سرزمین مرو قدیم بدست آورند.
همچنین در این منطقه باستانی با قدمتی به طول تاریخ، دیگر ابنبههایی پس از اقامت حضرت رضا موجود است که نظر هر زائر و گردشگری را به خود جلب میکند.
اصل محبت یکی از مهمترین اصول در تحکیم بنیان خانواده است. بعضی از زوجهای جوان به اشتباه گمان میکنند که کانون خانواده را باید بر اساس «قانونمداری» اداره کرد! قانون، خشک، بیروح و غیر قابل انعطاف است، و برای مواقعی میباشد که زن و شوهر در حق یکدیگر کوتاهی کنند و حقوق یکدیگر را پاس ندارند.
به گزارش فرهنگ نیوز، وبلاگ هم اندیشی دینی در آخرین بروز رسانیش نوشت:
اگر بنا باشد زندگی را بر اساس قانون اداره کرد، خانم، فقط از شوهرش تمکین میکند، اما میتواند در خانهی همسر دست به سیاه واصل ابراز محبت سفید نزند، غذا درست نکند، بچّهداری نکند، خانه را مرتب نکند و حتی در مهمانی اقوام شوهر خود هم شرکت نکند. از آن طرف مرد هم میتواند فقط نفقهی همسر خود را پرداخت کند و در عین حال به خانم اجازهی خروج از منزل ندهد، او را به مسافرت یا تفریح نبرد، اجازه ندهد به منزل پدر و مادرش برود و بجز نفقه هیچ پول دیگری هم به همسر خود ندهد!
پر واضح است که این زندگی نه میتواند انسان را به آرمش و سکون برساند و نه میتواند کانونی برای رشد و تعالی انسان باشد. چنین خانوادهای را میتوان به زندانی مخوف تشبیه کرد که هر یک از زن و مرد به گونهای در آن اسیر و وامانده هستند.
بنای اسلام بر این است که کانون خانواده بر اساس مهر و محبّت و شیفتگی زن و شوهر نسبت به یکدیگر گذاشته شود. پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) میفرماید: «هر گاه بنده به چهرهی همسرش و همسرش هم به چهرهی او بنگرد، خداوند به آن دو، با نگاه مهرآمیز مینگرد، و هر گاه دست یکدیگر را بگیرند، گناهان آن دو، از لای انگشتانشان فرو میریزد».[۱]
آن حضرت در رابطه با محبت مرد به همسر خود میفرماید: «هر اندازه که محبت و علاقهی بنده به زن (همسر) بیشتر شود، ایمانش افزونتر میشود».[۲]
در روایت دیگری آمده است: «در روز رستاخیر مردی از امّت مرا میآورند، در حالی که هیچ کار نیکی که به سبب آن، برایش امید بهشت برود ندارد؛ اما خداوند متعال میفرماید: او را به بهشت ببرید؛ چرا که به خانوادهاش مهر میورزیده».[۳]
آن حضرت در جای دیگر میفرماید: «در روز قیامت، آن کس از شما به من نزدیکتر مینشیند که خوش خوترینِ شما باشد و بهترین رفتارها را با خانوادهاش داشته باشد.»[۴]
یکی از آفتهایی که بسیاری از مردم با آن روبرو هستند، این است که با غریبهها با محبت و احترام رفتار میکنند، اما نسبت خانواده و نزدیکان خویش به گونهی دیگری برخورد میکنند. رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) در این بیان نورانی میفرمایند که مؤمن اگر با دیگران به محبت و رأفت رفتار میکند، باید نسبت به خانوادهاش بهتر از هر شخص دیگری مودّت و رحمت داشته باشد.
بیتجربگی در ادارهی زندگی و نوع تعامل با همسر، موجب میشود تا مرد گمان کند که برای تحکیم بنیان خانواده و مسلط شدن بر اوضاع، باید از حداکثر ظرفیت حقوقی خود استفاده نماید! خانم خود را به تمام معنا اسیر خانه میکند و طوری رفتار میکند که بدون اجازهی او حق آب خوردن هم نداشته باشد! روزی آقا و خانمی به مرکز مشاوره مراجعه کردند و برای حل مشکل زندگی خود به دنبال راهکاری میگشتند. خانم میگفت: «همسرم وسواس عجیبی دارد و اجازه نمیدهد بدون اجازه از خانه بیرون روم. حتی هنگام بیرون رفتن از منزل از کفشهای من عکس میگیرد تا هنگام بازگشت به خانه مطمئن شود که از خانه بیرون نرفتهام!»
تذکر: ناپسندیده دانستن اینگونه سختگیریها بدان معنا نیست که خانم این حقّ همسر را به رسمیت نشناسد و در رفت و آمدهای خود از شوهرش کسب اجازه نکند؛ بلکه این مطلب بدان معنا است که مرد مراقب باشد به جای پافشاری بیمورد روی این حقوق و در تنگنا قرار دادن همسر، با او بر اسای محبت و تکریم رفتار نماید.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در روایت پر معنایی میفرماید: «خانوادهی مرد اسیران او هستند، محبوبترین بندگان نزد خداوند کسی است که به اسیرانش بیش از دیگران نیکی کند».[۵]
برخی از آقایان به دلیلهای مختلفی ابراز محبت به همسر را خلاف شأن خود میدانند و از این کار طفره میروند! این آقایان توجه ندارند که خانم کوهی از عاطفه و احساسات است، و اگر به احساسات او پاسخ ندهند و رفتاری محبت آمیز با وی نداشته باشند، صدمات روحی فراوانی بر وی وارد میگردد و با آزار همسرشان مرتکب گناهی میشوند که ملائکهی رحمت الهی از وی روی برمیگردانند.
خانمی میگفت: «سالهاست که با همسرم زیر یک سقف زندگی میکنیم، اما حتی برای یک بار هم که شده لفظی که گویای محبت است به من نگفته است. وقتی به همسرم شکایت میکند با نهایت تعجب میگوید: «یعنی چی؟! چه معنایی دارد که از این حرفها بزنم؟!» وقتی به این خانم میگفتم که خودت اقدام به محبت کن و با گفتن کلمات عاطفی و محبت آمیز همسرت را وارد گود محبت کن گفت: «وقتی به او ابراز محبت میکنم، مرا پس میزند و میگوید: دست از این کارهای بچهگانه بردار و برای من خودشیرینی نکن! دوباره چه نقشهای زیر سر داری؟!»
خانم تشنهی محبت همسر خویش است و یک جملهی عاطفی از طرف مرد میتواند دنیایی معنا برای او داشته باشد: پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) میفرماید: «گفتهی مرد به همسر خود که میگوید دوستت دارم! هرگز از قلبش پاک نمیشود»[۶]
بعضی ازآقایان که در فضایی خشک و بیروح تربیت شدهاند، با همسر خود هم اینگونه رفتار میکنند. و از ذرهای محبت در حق همسرشان دریغ میکنند. برخی دیگر از آقایان هم قلبا همسر خود را دوست دارند، اما از توانمندی ابراز محبت با رفتار و گفتار خود و به کار بردن الفاظ عاطفی کم بهره هستند.
در مشاورهها بارها شاهد بازگویی حوادث تأسفبار و غم انگیزی بودم که خانم شوهرداری در دام ارتباط نامشروع با نامحرم افتاده است! و میدیدم که کم توجهی و بیمهری آقا نسبت به خانم خود چگونه به عنوان عامل اصلی این فساد خود نمایی میکند. در چنین مواردی با قطع و یقین خانم را گنهکار میدانیم، اما در کنار آن از نقش رفتاری شوهر او هم نباید غافل بود. شوهری که با بیتوجهی و کم محلّی خود نسبت به همسرش، در گناه او شریک است و در محضر الهی باید پاسخگوی کم مهری خود باشد.
پی نوشتها:
[۱] . کنزالعمال، جلد۱۶، صفحهی۲۷۶، حدیث۴۴۴۳۷.
[۲] . من لا یحضره الفقیه، جلد۳، صفحهی۳۸۴، حدیث۴۳۵۰.
[۳] . کنزالعمال، جلد۱۶، صفحهی۳۷۹، حدیث۴۴۹۹۴.
[۴] . بحارالانوار، جلد۷۱، صفحهی۳۸۷، حدیث۳۴.
[۵] . و من لا یحضره الفقیه، ج۳، صفحهی۵۵۵، حدیث۴۹۰۹.
[۶] . الکافی، جلد۵، صفحهی۵۶۹، حدیث۵۹.
روابط ما با فرزندانمان باید بر اساس اعتماد و اطمینان باشد.
مناسب سن خودت رفتار کن
گاه والدین به رفتار کودک انتقاد میکنند، زیرا آن رفتار تأثیر بدی بر بزرگترها داشته است. در صورتی که رفتار کودک، نشان دهنده احساس درونی اوست و والدین وظیفه دارند احساس کودک را درک کنند. کودک ۶ سالهای که نمیداند چه میخواهد و گریه میکند، یا کودک ۴سالهای که از محدود شدن در صندلی اتومبیل ناراحت است و گریه میکند، هر دو متناسب سنشان عمل میکنند؛ اگر چه ما انتظار داریم رفتار آنها ما را آزار ندهد. به جای اینکه به کودک بگویید «مناسب سن خودت عمل کن» بگویید: «به نظر میرسد خیلی عصبانی هستی»، «میدانم وقتی چنین اتفاقی برایت افتاده بسیار ناراحت شدهای» این جملات به کودک آرامش میدهد و شرایط را قابل تحمل خواهد کرد.
آخر چند بار باید یک چیز را تکرار کنم؟
پدر یا مادری که در استفاده از سخنان نیشدار و طعنهآمیز استعداد ذاتی دارد، خطر و تهدیدی جدی برای سلامت روانی کودک به حساب میآید. این پدر یا مادر جادوگری است که از واژهها استفاده میکند و با بیان این واژهها، مانعی در برابر ایجاد ارتباط موثر برقرار میکند و مانع از پدید آمدن رابطهای مثبت بین پدر و مادر با کودک میشود. « آخر چند بار باید یک چیز را تکرار کنم؟ مگر تو کری؟ پس چرا گوشت به من نیست؟ …» این پدر و مادرها شاید ندانند که سخنان طعنهآمیز و کنایهدار جملاتی هستند که برخوردی متقابل طلب میکنند. این پدر و یا مادر آگاه نیست که با این اظهار نظرهای توهینآمیز، کودک را تحریک کرده و ذهن او را از نقشههای خیالی انتقام، پر میسازد و در نتیجه باعث مسدود شدن راه ارتباطی بین خود او و کودکش میشود.
به تو قول میدهم که …
به کودکان باید نه وعده داد و نه وعده از آنها گرفت. روابط ما با فرزندانمان باید بر اساس اعتماد و اطمینان باشد. وقتی پدر یا مادر برای تأیید گفته خود مجبور است وعده بدهد، یعنی دارد اقرار میکند که «وعده داده نشدهاش» اعتبار ندارد و قابل اعتماد نیست. وعدهها باعث میشوند که توقعات غیرواقعی در کودکان به وجود بیاید. وقتی به کودک وعده داده میشودکه او رابه باغ وحش ببرند، او آن وعده را یک تعهد به حساب میآورد و فکر میکند که براساس این تعهد، در روز موعود نه باران خواهد بارید، نه اتومبیل عیب و ایرادی پیدا خواهد کرد و نه خود او مریض خواهد شد. از طرفی نباید از کودکان وعده گرفت که درآینده رفتاری خوب داشته باشند یا رفتار بدشان را اصلاح کنند. وقتی کودک وعدهای ناخواسته میدهد، وعدهای که متعلق به خود او نیست، در واقع چکی بانکی میکشد که در آن بانک اصلاً حساب ندارد. ما نباید مشوق و محرک این قبیل اعمال فریبآمیز باشیم.
چـرا مـثـل … نـیستی؟
با مقایسه کـودکـان، آنـهـا احـسـاس مـیکـنـنـد در مرتبه پایینتری قرار گرفتهاند و این راه مناسبی برای وا داشتن آنها به فعالیت نیست. زمانی که کودک خود را پایینتر از دیگری احساس کند، روحیه خود را میبازد و دست از فعالیت خواهد کشید. شما باید ضعف و قوت کودکان را بپذیرید و آنها را بر اصلاح رفتار خودشان تشویق کنید.
چی بهت گفتم؟
چرا سوالی را میپرسید که خودتان جواب را میدانید؟ انتظار دارید کودک چه پاسخی بدهد؟ وقتی میپرسید: لباست را کجا پرتاب کردی؟ لبخندی موذیانه میزند و میگذرد. اگر از رفتار او رنجیدهاید بگویید: «من متاسفم که مجبورم برای بار سوم تکرار کنم که لباست را روی چوب لباسی آویزان کن».
ندو وگر نه میافتی
علیرغم تمام توجه شما به محافظت از کودک، به کار بردن این نوع جملات باعث میشود کودک بیفتد، زیرا به او القا میکنید منتظرید که او به زمین بخورد و این برای کودکی که تلاش می کند مستقل باشد بسیار مضر است. بهتر است در این موارد بگویید: «قبل از دویدن از محکم بودن بند کفشهایت مطمئن باش». در این صورت شما در مورد اشکال کفش صحبت کردهاید نه ناتوانی کودک.
شوخی کردم
دست انداختن کودک اگر چه ظاهراً شرایط را شاد میکند ولی در واقع به شدت مخرب است. هنگامی که کودک عصبانی است، خندیدن به او باعث میشود احساس بدتری پیدا کند. شما به عنوان والدین کودک وظیفه دارید او را حمایت کنید نه اینکه باعث اذیت و آزار او شوید. اگر چنین منظوری ندارید هنگامی که کودک ناراحت است شاد نباشید.
روزنامه کويتي الراي مدعي شد: باراک اوباما رئيس جمهوري آمريکا براي سفر به ايران و ديدار با مقامات ارشد اعلام آمادگي کرده است.
اين روزنامه نوشت: اوباما نظريه گفتوگوي مستقيم و غير مشروط با جمهوري اسلامي ايران را در پيش گرفته است. حتي او به نزديکانش گفته بود، نگراني ندارد که به تهران سفر و بامقامات ارشد ايران ديدار کند به شرطي که اين ديدار در اقناع ايران به دست داشتن از فعاليتهاي هستهاياش در مقابل بازشدن درهاي آمريکا و جهان به روي اين کشور و اعتراف به نقش منطقهاي آن تاثير داشته باشد.
به گزارش فرهنگ، روزنامه الرأي ادامه مي دهد که مشکل اوباما در اين زمينه، اين است که سناريوي گفتوگو با ايران، هزينه سياسي بالايي در واشنگتن دارد. چشمپوشي آمريکا از نقشآفريني فعلي ايران در منطقه بدون برانگيختهشدن ترس و خشم اسرائيل ناممکن است زيرا اسرائيل در واشنگتن از وزن سياسي سنگيني برخوردار است.
ساعتي با دل شکسته ترين زائران حرم امام رضا(ع)
در حرم مطهر امام هشتم(ع) جايي هست كه دلشكستهترين زائران آقا در آنجا حضور دارند، جايي كه ملائك الهي عروج و نزول دارند تا تمناهاي اين انسانهاي دلشكسته را به عرش برسانند. در صحن انقلاب اسلامي حرم مطهر نقطهاي وجود دارد كه هر زائري دلش ميتپد كه از اين مكان با امامش حرف بزند، مكاني كه فرصت خلوت و سكوت و آرامش به انسان ميدهد. جايي كه من ديدهام دلشكستهترين و بيپناهترين انسانها به آنجا پناه آوردهاند. انسان به اين نقطه كه ميرسد فرقي نميكند زائر باشد يا مجاور، مهم اين است كه اميد در قلبش جوانه ميزند و از درون قلبها روزني به آسمان گشوده ميشود.
من هميشه حسرت آدمهاي پشت پنجره فولاد را خوردهام انسانهايي كه همه گرفتاريها و هياهوها و تلاطمهاي دنيايي را كنار گذاشتهاند و حضور امام رضا(ع) رسيده تا حرف دلشان را بيواسطه به خود او بگويند.
و من اکنون در اين لحظهام و در اين مکان، در يك ظهر پاييزي كه آسمان مشهد هم ابري است، در صحن انقلاب اسلامي پشت پنجره فولاد نشستهام و انسانهايي را نگاه ميکنم که به محضر ثامن الحجج(ع) رسيدهاند تا لحظههاي نابي را در کنار او تجربه کنند. صحن انقلاب اسلامي شلوغ است به خصوص كه تا ميلاد حضرت فرصت چنداني نمانده و شمارش معکوس زائران و مجاوران رو به پايان است. چه صفايي دارد در اين خنکاي نسيم پاييزي پشت پنجره فولاد حضرت بنشيني و اين همه انسان عاشق را ببيني که روح و جسم خستهشان را به شبکههاي پنجره فولاد آقا دخيل بستهاند. من اکنون در اين لحظهام و در اين مکان.
آخرين سفر مشهد و دلي كه شكست
پيرزن، اصفهاني است اين را همان اول از لهجهاش متوجه ميشوم، ميگويد تازه به مشهد رسيده و با پسر و عروس و نوههايش به پابوسي آقا آمده است، نوهاش كه يك دختر نوجوان است، پيرزن را پشت پنجره فولاد همراهي ميكند: مينشينم کنارش و از حال و هواي حرم ميپرسم، بدون مقدمه ميگويد: دخترم الان پشت پنجره فولاد ياد پسرم افتادم كه 28 سال است او را نديدهام و هر وقت حرم امام رضا(ع) ميآيم بيشتر از هر زمان ديگر ياد او ميافتم.
از او سوال ميكنم مگر پسرتان كجاست كه اين همه سال شما را چشم انتظار گذاشته؟ اشك كه در چشمان پير زن مينشيند دل من هم ميلرزد، با همان صداي لرزانش ميگويد: پسرم زماني كه 17 ساله بود در عمليات خيبر شهيد شد و از آن زمان تا حالا 28 سال ميگذرد وقتي پسرم كوچك بود ما عادت داشتيم هر سال با خانواده به زيارت امام رضا(ع) بياييم هميشه هم حتما ميآمديم و ساعتها پشت پنجره فولاد مينشستيم، يكبار بيمار سرطانياي را اين جا ديديم كه پسرم خيلي دلش شكست و براي او گريه كرد و ضجه زد دلش براي آن بيمار سوخت، فكر كنم آخرين سفر ما با هم به مشهد بود. از آن سال تا به حال هر وقت مشهد ميآيم چشمم كه به پنجره فولاد ميافتد ياد پسرم ميافتد و ياد بيقراريهاي آن روز او در ذهنم زنده ميشود اين جا مينشينم و برايش قرآن و دعا ميخوانم.
حرم هميشه باصفا و لانههاي گنجشك ها روي كاج ها
ميپرسم آن زمانها كه با پسرتان مشهد ميآمديد حرم امام رضا(ع) با الان چه فرقي داشت؟ جواب ميدهد: حرم امام هشتم هميشه با صفاست آن زمانها حرم خيلي كوچكتر و خلوتتر بود حرم چند صحن بيشتر نداشت حتي يادم ميآيد در يكي از صحنها درختهاي كاج خيلي كهنسال و سر به فلك كشيده با حوض آب وجود داشت روي درختها لانه پرنده بود و گنجشكها در پرواز بودند. مردم داخل صحنها مينشستند حتي گاهي ناهار و شام را همين جا ميخوردند يادش بخير ما هم كه آن زمان جوان بوديم با بچهها ميآمديم تو همين صحن كهنه و ساعتها ميمانديم يك دل سير كه زيارت ميكرديم بر ميگشتيم. الان حرم خيلي بزرگ شده من كه اگر بچهها نباشند داخل حرم گم ميشوم بس كه بزرگ و شلوغ شده.
براي اين كه حال و هواي پيرزن را عوض كنم ميپرسم حالا چرا اين روزها را براي سفر به مشهد انتخاب کرديد؟ شلوغي، سردي هوا او جواب ميدهد: مشهد در ميلاد امام رضا(ع) حال و هواي عجيبي دارد، خودم را به آن راه ميزنم و ميگويم حالا چه فرقي ميکند آدم ميلاد امام رضا(ع) كجا باشد. طوري بر ميگردد نگاهم ميکند که از حرفم خجالت ميکشم ميگويد: خيلي فرق مي کند! خيلي، زمين تا آسمان فرق ميکند، نوههايم خيلي دوست داشتند كه ميلاد حضرت را مشهد باشند چون سالهاي پيش هم ميلاد مشهد بودهايم برايشان پرخاطره است.
مامن آدمهاي گرفتار و دلشكسته
اين يكي زائري روستايي است كه از روستاي بزنگان سرخس به مشهد آمده مي گويد 25 سال دارد اما چهرهاش خيلي تكيدهتر از اين به نظر ميرسد و سنش را بيشتر نشان ميدهد دلشكسته است و اين را ميتوان از لحن كلام و از چشمان خيساش خوب حس كرد و فهميد.
ميپرسم بيشتر چه زمانهايي بيشتر حرم ميآييد: ميگويد: پسرم چند روزي است در بيمارستان امام زمان(عج) مشهد بستري است، شب ها بالاي سر او هستم و روزها از حدود ساعت 10 تا عصر را براي زيارت حرم ميآيم.
ميپرسم چرا اين جا پشت پنجره فولاد نشستهايد: غمي مبهم در چهرهاش مينشيند و با دلتنگي به پنجره فولاد خيره ميشود و ميگويد من اين روزها خيلي گرفتارم خيلي دلم گرفته تنها فرزندم 13 روز است كه در بيمارستان بستري است روزها خيلي سختي را دارم سپري ميكنم، هيچجاي حرم به اندازه پشت پنجره فولاد به من آرامش نميدهد. اينجا مأمن آدمهاي دلشكسته و گرفتار است ميبينيد كه من همچنين احوالاتي دارم، هروز از بيمارستان ميآيم و اينجا مينشينم تا شفاي پسرم را بگيرم.
ميگويم وقت اذان ظهر است و شما در قسمت حساسي از حرم يعني پشت پنجره فولاد امام رضا(ع) نشستهايد و در کنار شما آدمهايي نشستهاند که من ديدهام دلشکستهاند در اين لحظهها از خدا براي خودت و آنها چه ميخواهيد؟ ناگهان صداي گريهاش بلند ميشود گريهاش مرا هم به گريه مياندازد ميگويد: من ماجراي پناهندگي آهويي به امام رضا(ع) را شنيدهام هر روز كه اينجا ميآيم ماجراي آهو را براي خودم مرور ميكنم به امام رضا(ع) گفتهام هرکس به اين حرم قدم ميگذارد به اميدي ميآيد اميدشان را نااميد نكن.
شرمنده محبت حضرت هستم
اين زن 51 ساله مشهدي نذر كرده 40 روز را به زيارت امام رضا(ع) بيايد، ميگويد: حاجتي دارم، مشکلي که هيچكسي نميتواند گرهاي از آن باز کند، از آقا خواستم خودش به فريادم برسد.
ميگويم از امام رضا(ع) چه تصويري در ذهن داريد؟ جواب ميدهد: امام رضا(ع) ولي و حجت خدا روي زمين است به خاطر همين اگر کسي بالاترين مراتب قدرت و مقام را هم داشته باشد باز به امام رضا(ع) که ميرسد احساس حقارت ميکند چون خداوند عظمت و هيبتي در وجود اولياي خود قرار داده که همه در برابر شکوه و عظمت وجودي آنها تسليماند. من هم هميشه مديون و شرمنده لطف و محبت امام هشتم بودهام.
دلشكستهترين آدمهاي اين حرم
و حالا ميرسم به شخصي که خادم امام رضا(ع) است از چوب پري که در دستش گرفته اين را ميفهمم به او ميگويم محل خدمت شما درست رو به روي پنجره فولادي است که دلهاي بسياري به آن دخيل بسته شده چه احساسي داريد؟ به فکر فرو ميرود انگار چيزي در درونش ميشکند و من حزنش را در چهرهاش ميبينم با صدايي که حالا محزون شده جواب ميدهد: من به پنجره فولاد خيلي حساسم تا حالا نشده که محل خدمتم پشت پنجره فولاد باشد و من در چند ساعت خدمتم حداقل چند بار اشکم جاري نشود. آخر ميدانيد کساني که پشت پنجره فولاد دخيل ميبندند دلشکستهترين آدمهاي حرماند، احساس من نسبت به آدمهايي که اين جا دخيل ميبندند اين است که آنها انسانهاي خاصياند که از همه چيز و همه كس نااميد و بيپناه شدهاند و حالا به امام رضا(ع) پناه آوردهاند و اين خيلي بامعناست.
پایگاه اطلاع رسانی صاعقه
برخی ایده ها بسیار جالب و در عین حال سرگرم کننده هستند. موج سواری کنار ساحل با استفاده از اسب از این دست کارهاست.هم انرژی زیاد می خواهد و هم مهارت فوق العاده در هدایت اسب. موج سوار نیز باید هر ثانیه منتظر پرت شدن از روی اسکیت آبی باشد.
فریم :
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد که «هیلدا سولیس» وزیر کار آمریکا از سمت خود استعفا کرده است.
به گزارش فارس به نقل از شینهوا، براساس اعلام کاخ سفید، هیلدا سولیس وزیر کار آمریکا شب گذشته از سمت خود استعفا کرده است.
کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد؛ سولیس یکی از اعضای مهم و تاثیر گذار تیم اقتصادی باراک اوباما در زمان رکود اقتصادی بوده است.
اوباما در این بیانیه ضمن تقدیر ویژه از سولیس، از وی به عنوان یکی از اعضای مهم تیم اقتصادی خود در زمان بحران اقتصادی آمریکا و فرد خستگی ناپذیر آمریکا در ایجاد اشتغال یاد کرده است.
این در حالیست که پیش از سولیس وزیر کار، لئون پانتا وزیر دفاع، تیموتی گیتنر، لیزا جکسن رئیس سازمان محیط زیست و هیلاری کلینتون وزیر خارجه نیز اعلام کردند که در دوره جدید ریاست جمهوری اوباما در دولت نخواهند ماند.
.: Weblog Themes By Pichak :.